Plod sodelovanja z naravo

Pridelan na naravi prijazen način

Pridelujejo ga na naravi in potrošniku prijaznejši, integriran način, kar je zagotovilo, da je poleg lepega videza tudi kakovostna čebula in predvsem dobrega okusa. Njegova pridelava je pod stalnim strokovnim nadzorom pooblaščenih organizacij. Integrirano pridelano svežo zelenjavo v Sloveniji prepoznamo, saj je označena s posebnim znakom blagovne znamke Pikapolonica in logotipom integrirani.


Pridelan izključno na Ptujskem polju

Območje pridelovanja ptujske čebule je zgodovinsko pogojeno in obsega ravninski del ptujskega polja, ki se razteza med reko Dravo, reko Pesnico, mestoma Ptuj in Ormož ter obronki Slovenskih goric. Na Ptujskem polju ga pridelujejo že več kot 200 let, zato ima tudi zaščiteno geografsko označbo.

Podnebje na tem koncu je ravno prvo za pridelavo čebule, saj je ustrezna razporeditev padavin in tla so plitva a humozna, hitro ogreta in suha. Prav slednje je vzrok, da je Ptujski lük razvil ostrejši okus, po čem je tudi najbolj prepoznaven.
 

Pridelano v slovenski zemlji

Blagovna znamka Pikapolonica vam zagotavlja nakup sveže, neoporečne in zdrave zelenjave. Tako pridelana zelenjava je bogata z vitamini in minerali, hkrati pa sama pridelava ne obremenjuje okolja. Poskrbite za svoje zdravje tudi vi!

Kontakt

Slovensko združenje
za integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14
2000 Maribor
tel.: 051 217 435
e-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si

© Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave  |  Vse pravice pridržane  |  Produkcija: Verus, 2014 | Oblikovanje: Studio 8