O nas

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave je neprofitna organizacija pridelovalcev zelenjave iz področja celotne Slovenije. Namen združenja je povezovanje pridelovalcev zelenjave višje kakovosti, izobraževanje članov, širjenje in spodbujanje razvoja zelenjave višje kakovosti ter informiranje ciljnih javnosti o pomenu shem kakovosti ter bolj zdravem načinu življenja.

Združenje si je v slovenskem prostoru ustvarilo prepoznavnost in uveljavljenost kot edinstveno tovrstno združenje pridelovalcev zelenjave višje kakovosti, ki ima vzpostavljene dobre partnerske odnose z vsemi strokovnimi institucijami v Sloveniji in je aktivno na področju izobraževanja in informiranja o shemah kakovosti, med njimi tudi »zaščitena geografska označba«. S številnimi že tradicionalnimi projekti uspešno vključuje stroko, pridelovalce, medije in končnega potrošnika.

 

Višja kakovost

Združenje se že 13 let trudi za pridelavo živil višje kakovosti z uvajanjem znamk posebnih kakovosti, kot je zaščitena geografska označba za Ptujski lük. Skupina treh proizvajalcev Ptujskega lüka z zaščiteno geografsko označbo, ki deluje znotraj združenja, prideluje čebulo v skladu s Pravilnikom o Ptujskem lüku z zaščiteno geografsko označbo in s Specifikacijo in poročilom o posebnostih kmetijskega pridelka za Ptujski lük.
 

Zaupanje v slovensko poreklo

Združenje s svojimi aktivnostmi zasleduje naslednja cilja: izvajanje promocije v Sloveniji pridelane zelenjave iz shem kakovosti in skrb za širjenje znanja med svojimi člani.
 

Podpirajmo slovenske pridelovalce in kupujmo slovensko zelenjavo, višje kakovosti.

Kontakti podatki:

Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14
2000 Maribor
Tel.: 051 217 435
E-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si

Kontakt

Slovensko združenje
za integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14
2000 Maribor
tel.: 051 217 435
e-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si

© Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave  |  Vse pravice pridržane  |  Produkcija: Verus, 2014 | Oblikovanje: Studio 8