Dan odprtih vrat kmetije Majerič

Dan odprtih vrat kmetije Majerič

Vabljeni na dan odprtih vrat kmetije Majerič v Moškanjce pri Ptuju v četrtek 26.3.2015.

Ob 11.00 uri predavanje Miše Pušenjak: Pridelava geografsko zaščitene čebule.

Med 11.00 in 14.00 uro ogledi kmetije in sajenje čebulčka.

Otroci bodo ustvarjali v otroških delavnicah. Ptujski lük pa bo možno tudi poskusiti.

 

Program:

Vabljeni na posvet: Ptujski lük od tradicije do geografske označbe

Vabljeni na posvet: Ptujski lük od tradicije do geografske označbe

Vabljeni na posvet

Ptujski lük – od tradicije do geografske označbe
 
 
v torek, 27. januar 2015
MODRA DVORANA
KONGRESNI CENTER v hotelu Thermana Park Laško
 
 
PROGRAM
9.30 – 10.00
Registracija udeležencev
10.00 – 10.15
Otvoritev posveta
10.15 – 11.00
Tehnologija pridelave čebule
Miša Pušenjak, KGZS – Zavod Maribor
11.00 – 11.45
Pregled najpomembnejših bolezni čebule in njihovo  obvladovanje
Mario Lešnik, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
11.45 – 12.15
Izkušnje s pridelavo Ptujskega lüka na Ptujskem polju
Anja Pignar, pridelovalka
12.15 – 13.00
Odmor z degustacijami jedi iz Ptujskega lüka
13.00 – 13.30
Ali kupci dovolj spoštujejo slovensko zelenjavo?
Anja Marjetič in Irena Rotar, Engrotuš d.o.o.
13.30 – 14.00
Pomen shem kakovosti za proizvajalce in potrošnike
Vlasta Grašek, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
14.00 – 14.30 Zaščitimo slovenske kmetijske pridelke in živila
Jelka Potočnik, Inštitut KON-CERT Maribor
14.30 – 15.00
Diskusija in zaključek posveta
 
Prijave zbiramo do 23.1.2015 oziroma do zasedbe mest:
tel: 051 217 435
e-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si
 
Udeležba na posvetu je brezplačna.
 
 
 

Kontakt

Slovensko združenje
za integrirano pridelavo zelenjave
Vinarska ulica 14
2000 Maribor
tel.: 051 217 435
e-mail: info@zelenjava-pikapolonica.si

© Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave  |  Vse pravice pridržane  |  Produkcija: Verus, 2014 | Oblikovanje: Studio 8